Casa Milan

Casa Milan
de veranda van Casa Milan
De entree van Casa Milan
Op het eigen landgoed met terrassen van olijf- en amandelbomen, ligt geheel vrij het XVII-eeuwse landhuis (masía) Casa Milan.

Het huis is naar het zuiden gericht en ligt boven een stille, groene vallei in een ongerepte natuur. Casa Milan ligt ongeveer honderd meter buiten het dorp en is met de auto goed te bereiken via een verhard weggetje. Er is volop parkeergelegenheid op de eigen “era” (voormalige dorsvloer) direct naast het huis.

Casa Milan is een groot familiehuis (zeer geschikt voor twee gezinnen) dat ruimschoots onderdak kan bieden aan acht personen.

Op de begane grond (200m2) bevinden zich de volledig ingerichte grote keuken met afwasmachine, provisiekamer en bijkeuken met wasmachine. Er is een comedor/eetkamer met een lange tafel (3 m) bij een flinke houtkachel. Vanuit de comedor kom je op een binnenplaats en er zijn openslaande deuren naar de veranda en de tuin (in de boomgaarden van enkele hectaren). In de tuin staan o.a. een oude vijgenboom, moerbijbomen, olijf- en amandelbomen. Voor kinderen biedt de tuin een heerlijk speelterrein.

Zowel via de trap in de entree als buitenom bereik je de bovenverdieping (200 m2). Hier bevinden zich vijf grote slaapkamers. (4 kamers met twee-persoonsbedden; en 1 kamer met twee een-persoonsbedden). Er zijn twee badkamers met wastafel, douche en er zijn drie wc´s.

We hebben de masía in 2003 gerstaureerd om het haar verwaarloosde pracht terug te geven. Alle kamers zijn in goede, maar authentieke staat gebracht met veel antieke meubelen.