Keuken & moestuin

Keuken Juseu
Moestuin
Samen eten in Juseu
We willen meer ruimte gaan geven aan onze overtuiging dat we met FOOD nog een extra kwaliteit in Juseu kunnen brengen.

Nieuw is de Zaidín, een tuinkamer die verbonden is met het lokaal van de School. In de school staan lange eettafels. Daar is ook een nieuwe keuken geïnstalleerd. De Zaidín is een plek om te luieren, een boek of je mail (wifi aanwezig) te lezen, een kop verse kruidenthee of een glas wijn te drinken, andere gasten te ontmoeten als je daar zin in hebt..

We hebben niet een restaurant maar we willen af en toe wel eens samen eten als dat zo uitkomt. Heerlijke groenten uit onze ecologische moestuin, eieren van eigen kippen, vers fruit van de bomen, wilde vruchten van het seizoen en andere lokale producten (o.a. truffels uit Juseu!) kunnen inspireren om samen iets te eten en te drinken of een verse smoothie te maken.

Soms zien we ook dat één van de gasten graag eens een maaltijd wil bereiden of dat sommigen samen spontaan gaan koken. Misschien zal er af en toe een gastkok zijn. En degene die het wenst kan dan aanschuiven.

Interactie kan ook betekenen dat je ´s ochtends een uurtje in de moestuin werkt om af en toe zelf wat te oogsten.

We hebben zelf veel zin in dit nieuwe experiment. De wisselwerking met en het enthousiasme van de gasten zullen gaan bepalen hoeveel tijd we onze “keuken en moestuin” gaan openstellen, om te delen. We zijn zelf ook benieuwd.

vers 100% granaatappelsap

ambachtelijke streekprodukten o.a.;

extra virgen eco olijfolie van onze eigen finca
verse schapenyogurt uit fonz
honing van de imker uit graus
verschillende kazen uit de streek
ecologisch vlees en wild uit de pyreneeën
100% zuivere en verse saffraan
wijnen van somontano en raimateieren van eigen kippen