La Cabaña, een ecohuisje

La Cabaña, een huisje te huur bij Juseu - into the wild - off the grid


De Cabaña is het resultaat van de restauratie in 2012 van een voormalig hooi- en moestuinschuurtje vlakbij het beekje, in een vallei onder Juseu. Het is gelegen op een eigen finca van 2 ha. Het bijbehorende irrigatiebassin hebben we ook hersteld. Het is nu een ´buitenbad in de natuur´ (4x5x1,70 m) geworden.

De Cabaña is bedoeld als een voor degenen die het ´into the wild – off the grid´ als een uitdaging zien en voor een tijd echte afzondering willen op een afgelegen plek. Je komt er via een onverharde weg van een paar kilometer. (Af en toe is het een enigszins stijl keien-weggetje, dat weliswaar met een gewone auto begaanbaar is.)

De Cabaña is zo goed als mogelijk duurzaam verbouwd en ook in de nieuwe functie maakt het gebruik van wat er van nature al aanwezig is.
– De dikke oude muren van stenen en adobe/leemblokken zijn grotendeels behouden gebleven;
– Het huisje en het buitenbad betrekken het water uit het beekje vlak achter de bron van Juseu;
– Elektriciteit in huis (220V) wordt verkregen uit zonne-energie (zuinig met stroom!).
Het is wel een eco-huisje te noemen dus.
De Cabaña is mooi in haar eenvoud en tegelijkertijd is eigenlijk alles aanwezig. Er is een zit-/eetkamer (met houtkachel) met dubbele deuren naar een overdekt terrasje. Er is een goed geoutilleerde keuken met een Smegfornuis met oven en een koelkast. Boven is een grote slaapkamer (met een 2persoons-bed) en een badkamer met wastafel, douche en wc. Alle ramen en deuren in het huis hebben horren en luiken.

De Cabaña is ingericht voor twee (maximaal drie) personen en wordt alleen voor minimaal twee weken verhuurd, tenzij er nog een enkele week beschikbaar blijft.prive bassin in de natuur